KUPE logo
STU i Næstved logo

Synes du sociale aktiviteter, sundhed og bevægelse giver masser af livsglæde?
Og vil du gerne lære mere om fx motion og kunsten at mestre dit liv?

Så er KUPÈ den helt rigtige STU linje for dig!
Til hverdag beskæftiger vi os med sundhed og bevægelse bredt. Vi er ikke fanatiske og træner op til en Ironman. Vi ønsker bare, at du får et sundt og fornuftigt forhold til kost og motion.

LÆR AT LEVE SUNDT OG FORNUFTIGT
For os er sundhed: bevægelse, hygiejne, kost og viden om kroppen. Du vil i vores boundervisning blandt andet lære, hvordan du handler fornuftigt ind, hvordan du tilbereder din mad samt hvordan din krop fungerer og reagerer på kost og motion. Vi “bevæger” os gennem årstiderne inde og ude…!

Vi tager til fitnesscenter, svømmehal og idrætshal, og bruger skoven og stranden, når vejret er til det.

Hver uge er vi på ture, hvor der er fokus på bevægelse og aktiviteter, hvor vi er sociale med hinanden.

Minimum 1 gang i løbet af din STU tager vi på koloni og derudover er mange spændende ture på skemaet fx Xjump, GoHigh og Refshaleøen.

Dansk og matematik er almene fag som du får vedligeholdt internt med mange interessante emner. Mulighed for tilvalg i Grafisk, eLab, Mindfulness mm. og interne eller eksterne praktikker på værksteder og andre arbejdspladser.

Vores mål er, at vi alle fungerer som et team, der kan lære at arbejde sammen og lære af hinanden for at kunne udvikle os yderligere hver især inden for social sundhed og bevægelse.

Elever på spændende brovandring
Collage af KUPE elever i funktion
KUPE2 logo
STU i Næstved logo

Er du fiks på de grønne fingre og er du praktisk anlagt? Er du begejstret for naturen og elsker at være ude i det fri? Så træd indenfor i KUPÈEN 2…

 

Det er os med de praktiske hænder, så er du til lettere håndværksarbejde, så passer du godt ind i gruppen. Vi laver en del indenfor service og vedligehold i NSV og arbejder i hold.  Vi starter jævnligt nye projekter op. Vi er meget erhvervsrettet og du kan deltage i planlægningning af projekter.

Dansk og matematik er obligatoriske fag som du får vedligeholdt internt. Du har også mulighed for tilvalg i Grafisk, eLab, Mindfulness, andre sprog og Manga mm (se s. 10-13) og interne eller eksterne praktikker på værksteder og andre arbejdspladser.

Vi har vores egne kanoer og tager på ture med dem – også sammen med de andre grupper. Så laver vi mad på bål og nyder udflugtsturen til stranden/ i vandet. Vi besøger svømmehaller, klatrevægge og udforsker verden på mange måder.

FRA UNG TIL VOKSEN
I boundervisning ser vi på alt det der sker, når man går fra ung til voksen. Vi ønsker, at du får et sundt og fornuftigt forhold til kost, motion, rengøring og økonomi. Vi handler ind sammen, bager sammen og hygger os herefter med det færdige resultat, vi alle har haft en finger med i.

Vores mål er at fungere som team, der kan lære af
hinanden og arbejde sammen, så vi udvikler os hver især som hele mennesker.

Cykelholdet på tur
Collage af KUPE elever i naturen og til messe
Luk menu