VORE ERHVERVSLINJER BESTÅR I OG UDOVER DET ERHVERVSFAGLIGE AF
– læringsforløb af forskellige typer, vil indgå som en naturlig og daglig del af dit skema og noget af tiden, vil du ikke engang opdage at det er foregået, men bagefter vil du stå med en tydelig dokumentation på hvad dine erfaringer nu tæller.

I samarbejde med de andre STU I NÆSTVEDS linjer, tilbyder vi dig også helt andre fag, såsom botræning, Mindfulness, Dungeon & Dragons, Manga/japansk, Grafisk og eLab som du altsammen kan læse om her i magasinet. 

Udflugter og forskellige arrangementer vil løbende ske i løbet af året, både de faglige, som f.eks. foredrag eller rundvisning i en virksomhed, og de mere sociale, som f.eks. bålhygge, caféaften eller biograftur. Tit vil det foregå sammen med de andre STU linjer – og måske får du dig en bonusven eller 2?

SNEDKERIET
I Snedkeriet lærer du om de forskellige træsorter og materialer, om værktøj og du får kendskab til mange forskellige snedkerimaskiner. Du kan være med i alle trin af produktionen, og du arbejder med træet fra vi får det leveret i rå form til vi sender det færdige produkt ud af døren.

De daglige arbejdsopgaver i produktionen er mange og meget vekslende, f.eks. at høvle, lime, fræse, save, pudse, male, bejse, brænde, samle, lakere, osv., osv. Kundernes ordrer skifter meget, derfor er der mange forskellige typer af opgaver – alt fra små samleopgaver til større save- og fræseopgaver – fra seaspinde til busskure.

EGNE PROJEKTER I UDDANNELSEN
Som linjeelev vil du flere gange årligt få mulighed for at lave dine egne projekter. Du vil være med til at forme indholdet og hvordan vi skal udforme det, fra start planlægning til færdigt projekt.

Vælger du Snedkeriets erhvervslinje, regner vi med at du er frisk på at tage fat og deltage så meget som du kan i dagens mange opgaver og udfordringer.

I Snedkeriet indgår du som en del af det daglige hold medarbejdere i produktionen, der er kendetegnet ved et godt kammeratskab med masser af værkstedshumor.

Ingen af os løber stærkere end vi kan klare, men vi står heller aldrig stille.. (Undtagen i kaffepausen..)

MONTAGEN 
Vi samler, pakker og klæber med mere. Det er sjovt at være med fra start til slut, når tingene går ud af døren til levering. 

Bredden i opgaverne betyder, at vi kan tage hensyn til dine ønsker og behov og sikre, at du får gode udviklingsmuligheder.

Fx har vi disse opgaver du kan være en del af: 

  • vi mærker om/pakker produkter til detail- handlen fx serpentiner/flag og servietter 
  • vi samler/monterer/pakker musefælder i træ
  • vi samler/monterer kufferter til iPads/pc
  • vi  samler/monterer/nitter koblinger til landbrug/industri
  • vi udstanser/klipper bladvendere

KØKKEN
Vi eksperimenterer med sunde råvarer og måder at sammensætte ingredienserne på. Maden bliver lavet fra bunden og her lærer du det mest basale om råvarer og arbejdsgang.
Vores køkken består af mange forskellige ”nicher”. Du kan under vejledning fx arbejde med smørrebrød, salatbuffet eller den varme ret. Vi står også for opfyldning af varer, afrydning og rengøring – og vi hjælpes ad, så vi bliver færdige til tiden.

Undervisning i hygiejne er en del af undervisningen. Arbejdet i køkkenet kan være travlt, men der er alligevel altid tid til en lille pause og en snak om stort og småt.

GÅRDEN
På gården er vi glade for naturen, vores dyr og udelivet. Det vil vi rigtig gerne dele ud af med jer STU elever og derfor tilbyder vi nu en erhvervslinje, hvor der er højt til himlen, mulighed for vind i håret og for at få jord under neglene.

Kom med ud på gården og mærk, hvordan roen sænker sig, når man er i harmoni med naturen og dyrene.

Sammen med os vil du opleve de forskellige årstider, se og mærke, hvordan de skifter med forskellig slags gårdrelateret arbejde – samt være med til at passe, pleje og nusse om vores forskellige dyr. 

Vi har – høns og kæmpekaniner, geder, en pony og et æsel, samt 4 grise.

Udover pasning af dyrene er der mange forskellige opgaver der skal laves på gården.

Brænde – vi er med til at skærer, flække og indimellem køre det ud til kunder.

De grønne områder – vi er med til beskæring af træer og buske. Samt ordne have, rive, grave og samle nedfaldsfrugt til vores dyr.

Bygge – nogle gange er vi i samarbejde med de andre borgere med til at bygge fuglekasser, skure eller andre mindre bygge opgaver.

Ture – vi tager på ture ud i naturen og bruger gerne skov og strand. Når det er muligt laver vi sociale arrangementer, gerne sammen med de andre borgere der arbejder på gården.

Andre opgaver kan f.eks. være indkøb af dyrefoder.

Mad – en gang om ugen er der fællesmad. Vi skiftes til at planlægge, handle ind og lave mad til alle på gården.

På gården kan man lære noget om hvordan vi tænker klima og bæredygtighed ind i vores hverdag. Fx laver vi sammen ting og sager af genbrugsmaterialer og du lærer gennem praksis, hvordan vi passer bedst muligt på gårdens natur og have, så der også tages hensyn til fugleliv, smådyr og insekter.

Der vil både være korte og længere forløb, hvor det er muligt at få viden og læring om:

  • Fra jord til bord – Se og opleve hele processen fra at høste til at tilberede osv.
  • Dyrevelfærd
  • Outdoor lifeskills – hvad kræver det hvis man skal overnatte i shelter, hvilket grej skal man bruge osv. Samt planlægning af overnatning i vores eget bålhytte.
  • Hvordan bruger vi naturen og samtidig passer godt på den, når vi f.eks. er på ture osv.

Når der er tid eller brug for lidt afveksling til det daglige gårdarbejde, vil der være dage eller forløb, hvor vi hygger med istandsættelse af mindre møbler, som vi gør fine og giver nyt liv. Op til højtiderne laver vi dekorationer, kranse plus andre smukke ting og sager, vi kan sælge i vores vejbod.

Vi har også en kæmpe bålhytte, hvor der er mulighed for at lave mad over bål, drikke noget varmt eller bare nyde gårdlivet.

Kommende projekter/opgaver på gården
Henover foråret og sommeren 2022 begynder vi på at lave en fin køkkenhave samt blomsterbede, hvor vi taler om plantenavne på det vi planter og sår, samt hvad det kan/skal bruges til. 

Planlægning af kommende arrangementer på gården, som f.eks. loppemarked.

Og mange andre spændende ting og ideer vi får hen af vejen.

 

Scroll to Top